Masaj Miofascial

O tehnică de masaj care urmărește echilibrarea corpului

Acasa/Masaje/Masaj Miofascial

Masaj Miofascial

Preț 200lei / 60 minute

Programează

Masajul de eliberare miofascială este o tehnică manuală lentă, fluidă care abordează musculatura și țesuturile conjunctive prin modelarea fasciei. Necesită timp și răbdare și se adresează fasciei prin mișcări și proceduri specifice de întindere, tragere și apăsare a țesuturilor, prin creșterea treptată a gradului de presiune și profunzime.

  • reducerea durerilor
  • îmbunătățirea mobilității și flexibilității
  • ameliorarea disfuncțiilor neurologice
  • reducerea scoliozei și cifozei
  • reducerea durerilor sciatice
  • reducerea sindromului oboselii cronice

Descriere

Masajul miofascial (terapia de eliberare miofascială) datează de la începutul anilor ’60.

Este o tehnică ce nu necesită folosirea uleiurilor sau a cremelor de masaj, deoarece se pierde aderența cu pielea și nu se mai pot realiza mișcările specifice enumerate mai sus, însă atunci când pielea pacientul este foarte uscată sau sacadează mișcările, se poate aplica foarte puțină loțiune/ulei doar pe mâinile terapeutului.

Ce este fascia?

Fascia este un țesut interconectiv continuu care penetrează și leagă fiecare mușchi, os, nerv, arteră, venă, duct limfatic, cât și toate organele interne, inclusiv inima, plămânii, creierul, măduva spinării, etc.

După o evaluare inițială postulară și tactilă a pacientului, se vor aborda zonele în care mobilitatea fasciei este modificată, unde există tensiuni, aderențe fasciale și restricții ale mobilității, care cauzează dureri musculare, de spate, cervicale, lombare, de membre, dureri de cap, etc.

Această tehnică redă elasticitatea și mișcarea naturală a fasciei și a întregului corp. Scopul este de a compensa sau decompensa dezechilibrele posturale sau traumatice. Astfel se vor micșora și ameliora, atât disconfortul cât și durerile acumulate și reținute în organism de mult timp.

Masajul miofascial se realezează  pin mișcări lente, fluide de întindere, însoțite de presiuni și mișcări profunde în țesutul muscular, cu scopul de a detensiona fascia și a reda mobilitatea și flexibilitatea întregului corp.

Este de reținut ca masajul miofascial se execută prin tehnici fasciale, dar se adaptează personalizat pentru fiecare zonă și pacient în parte.

Terapia miofascială, după atingerea scopului propus, poate fi combinat cu manevrele clasice din masajele de relaxare, suedez, terapeutic, etc.

Rareori după o ședință de masaj de eliberare miofascială, în următoarele zile, unele persoane pot simți un disconfort pe anumite zone, asemănător unei ușoare febre musculare, care va dispărea apoi și va lăsa în urma ei o senzație plăcută de relaxare, destindere și confort.

Frecvența variază în funcție de nevoile fiecăruia, de la o sesiune până la una săptămânală pe parcursul a 4-6 ședințe. Se recomandă discuția cu terapeutul.

* La alegere, puteți opta pentru meditație ghidată la sfârșitul ședinței de masaj.

Informații suplimentare

Durata Masaj

, ,

Abonament

fara abonament, 5 sedinte, 10 sedinte, 20 sedinte

Go to Top