Reflexoterapie

O terapie ce se bazează pe un principiu simplu: fiecărui organ îi corespunde un punct reflex pe corp

Acasa/Masaje/Reflexoterapie

Reflexoterapie

Preț 80lei / 30 minute

Programează

Reflexologia utilizează tehnici diverse pentru a stimula anumite zone ale picioarelor. Se crede că aceste zone corespund diferitelor părți ale corpului. Se așteaptă ca masajul să promoveze sănătatea și bunăstarea.

  • stimulează sistemul imunitar
  • ajută în tratamentul pentru cancer
  • ajută la a trece peste răceli și infecții bacteriene
  • clarifică problemele sinusurilor
  • corectează dezechilibre hormonale
  • crește fertilitatea

Descriere

Reflexoterapia este un tip de masaj care implică aplicarea unor intensități diferite de presiune pe picioare, mâini și urechi. Se bazează pe o teorie conform căreia aceste extremități sunt conectate la anumite organe și sisteme ale corpului.

Terapeuții de reflexoterapie cred că aplicarea presiunii asupra acestor părți oferă o serie de beneficii pentru sănătate.

Principalul scop al masajului reflexogen constă în eliminarea toxinelor din organism. Printre alte beneficii se numără îmbunătățirea circulației sangvine și limfatice, scăderea senzației de durere și stimularea eliminării de endorfine. Termenul de reflexoterapie provine din stimularea punctelor reflexogene aflate în tălpi, mâini, limbă și urechi, care interconectează aceste puncte cu toate organele din corp.

Reflexoterapia poate fi abordată ca o metodă generală de terapie și stimulare a tuturor organelor sau zonală cu focus pe zonele problemă ale pacientului.

Abordarea oricărui lucru, de la dureri de cap până la probleme cu sinusurile și cu stomacul, face din masajul reflexogen una din cele mai complexe terapii. Dacă se constată sensibilitate atunci când anumite zone ale piciorului sunt stimulate, indică de obicei slăbiciuni corporale sau dezechilibre în cadrul organului corespunzător. Cu practica repetată de aplicare a presiunii și manipularea terminațiilor nervoase (în mod tradițional în picior), reflexoterapia poate ajuta la eliberarea oricăror canale de energie blocate prin mișcarea fluxului de sânge, substanțe nutritive și impulsuri nervoase pentru a îmbunătăți în cele din urmă sănătatea și echilibrul general.

Masajul reflexogen în talpă nu are ca scop tratarea simptomatologiei bolii, ci cauza acestora. Pentru un tratament de reflexoterapie cât mai eficient se recomandă să vă hidratați și să nu mâncați cu 2 ore înainte de tratament.

La prima ședință de reflexoterapie, terapeutul îți va pune o serie de întrebări, va face o analiză a picioarelor și vă va oferi feedback la finalul sesiunii, sfătuindu-vă cu privire la sesiuni și intervale de timp în care să repetați tratamentul.

Pentru persoane sănătoase, care apelează la reflexoterapie în scop profilactic, sau pentru menținerea echilibrului fizic, psihic și energetic, se recomandă toamna și primăvara un set de 10 ședințe (zilnic sau măcar de 3 ori pe săptămână), iar în rest, pentru întreținere, săptămânal sau chiar la 2 săptămâni.

În cazul afecțiunilor cronice, reflexoterapia se recomandă cu regularitate de două – trei ori pe săptămână până la ameliorarea sau dispariția simptomelor. În cazul celor acute, sau după o intervenție chirurgicală sau un accident vascular, se poate apela la reflexoterapie chiar de 2-3 ori pe zi, cu mențiunea că ședințele vor fi mai scurte și fără o presare intensă.

* La alegere, puteți opta pentru meditație ghidată la sfârșitul ședinței de masaj.

Informații suplimentare

Durata Masaj

, ,

Abonament

fara abonament, 5 sedinte, 10 sedinte, 20 sedinte

Go to Top